13/12 Lucia och uppdatering

Tjena!
Det var ett tags en nu!
Jag är hos mina svärföräldrar utanför örebro sen i fredags och utan tillgång till egen dator blir det lite såhär. Sitter vid svärfars dator just nu :-)
Det har varit väldigt trevliga dagar hittills, i Lördags var vi på V75 på Örebrotravet, en av dom bästa travdagar jag varit på tror jag, fina lopp och så. Quarcio Du Chene vann, precis som jag tippat, superroligt, Mina svärisar säger att Björn Goop inte vinnar ofta på Örebro, dom är ju där jämt nästan så dom har väl sett, men iallafall så vann han två lopp på V75 i lördags och minst ett utanför. Så roligt det var att stå där och skrika in honom i mål! :D :D Fy så fin Quarcio är förresten, riktigt snygg häst!

Direktsända V86 var bland det roligaste jag sett, super fina lopp och kul i studion, jag älskar Micke Nybrink, han är för härlig, han visar så mycket känslor i tv, det är kul, han blir arg och skriker, och att han kör loppen i badkaret tycker jag är super! jag tycker han är toppen som expert, förstår inte att folk gnäller på honom! Jocke och Lennart är också roliga tycker jag, det är alltid kul att se på dom, dom stojjar och står i! Björn Goop vann 4 lopp i onsdags, Erik Adielsson 2. Skojigt!

I Fredags var V65 på Bergsåker inställt för att banan var för dålig, Robert Bergh var smått upprörd på banpersonalen vad det verkade. I söndags var det på Solvalla men då såg jag inte det för vi var på Axevalla och hjälpte Lili Anne med "Prinsen" som startade där, det var jätteroligt, det började med att boxen blivit dubbelbokad så där stod redan en liten märr när vi kom, så vi hamnade i boxen bredvid och då kom såklart dom som skulle ha den. men dom ställde sig i en ledig lite längre bort. Lili Anne var virrig men Prinsen kom ut i rätt lopp, med rätt utrustning och rätt kusk, han blev femma och alla var nöjda.

Så på tre dagar här, har jag varit på trav två gånger, det är livet det! I går var V65 på Halmstad, gillar inte halmstad även fast jag fick sex rätt där sist, igår blev det tre tror jag, i dag är det på Eskilstuna, sex rätt där med sist, tror inte jag upprepar det idag. men det vore roligt!

Bilden: Concord Prinsen på Sundbyholm för nått år sen, nu har han vinterpäls och är så fin så!

Nej nu ska jag väl ta och vara lite social med mina medmänniskor här!
ha det bra så ses vi väl!
S.
V65 på Jägersro 6/12

Hej igen!
Somsagt så är sladden till min laptop trasig så jag har inte så stor tillgång till datorn som jag brukar, men men, Idag är V65 på Jägersro i Malmö, där har jag inte vart, däremot åkt förbi en gång för typ 11-12år sen eller nått.

Loppen verkar kunna bli ganska fina och jag är smått optimistisk till ett fint resultat. Det kommer att gå ett tvååringslopp som ska bli intressant, det är kul med unghäst lopp om än kaotiskt ibland i starter och så, speciellt med unga hästar, lärlingar och voltstart, det är en skojig kombination som jag har för mig att jag var med om på mantorp en gång, är inte säker på om det var lärlingar dock, ston var det också. hehe.

Jag har inte haft ro att läsa på så mycket men det verkar bli bra lopp och jag är nöjd med mina spikar, Simon Starligt och Jörgen Sjunnesson i avdelning ett och Dante Loss och Björn Goop i andra avdelningen. känns bra helt enkelt, här är min rad!

V65 Jägersro:
I: 1 Simon Starlight - Jörgen Sjunnesson
II: 4 Dante Loss - Björn Goop
III: 4, 11
IV: 1, 2, 4, 7, 8
V: 4, 6, 7, 11
VI: 4, 6, 12

Hoppas på fint resultat idag, ser fram emot en trevlig kväll med direktsänd V86 i morgon och förhoppningsvis att vara på plats på Örebrotravet för V75 på lördag :D

vi ses
S.


Finaste "Victor" snart får jag träffa honom igen :-D

PS. i morgon på V86, bästa spiken, Miss Shape! DS.


Tisdagstema: Skydd

hej hej!
Dagens tisdagstema är Skydd, jag blir lite kortfattad idag, min strömsladd är paj och min laptop går därför inte igång så jag sitter vid "familjens" dator istället för min egen.. har således inte många bilder att tillgå, men som tur var hade jag en som passar klockrent in på temat, upplaggd och sparad på min gammla blogg som jag kom åt efter att ha fått återställa lösenordet jag glömt, så här kommer det, det jag vill skydda är mig själv, eller oss ifrån det här:


det som är i glaslådan som i sintur står i en glasmonter är en Svartänka, en av världens giftigaste spindlar, denna är på skansen akvariet och jag tog bilden för ett par år sen. den vill man inte möta på hemma i huset på en vägg eller så. som tur är är dom inte så vanliga i sverige, även om dom tydligen blivit vanligare så har dom tydligen svårt att överleva vintrar och så.

vill du läsa mer eller själv vara med, klicka här!

ha det toppen!
S.

V65 på Åby i dag 1/12

Hejsan!
V86 igår gick ungefär som väntat, jag fick fyra rätt av åtta, är ganska nöjd med det faktiskt, det var mycket svårare att tippa åtta lopp än vad man kan tro faktiskt. Det var knepigt, men jag satte en spik iallafall och det är jag ändå nöjd med. Och jag glömde inte Global Money!, men han vann inte, slutade som tvåa, slagen med mulen ungefär.  

Ikväll är det V65 på Åby, många fina lopp idag, ska bli intressant att se om det blir favorit betonat eller inte, det var typ Åke Svanstedt och Björn Goop som var favoriter i varje lopp, men favoriterna vinner inte alltid, det är alltid bra att försöka blanda lite, och så får man inte glömma känslan, man måste gå lite på känslan också och inte bara på statistiken, känslan när man läser namnet på en häst eller kusk, även om statistiken inte säger att den bör vinna så säger känslan det så ligger det förmodligen nått i det. När man tippat ett tag är det lätt att glömma känslan och bara gå på odds och statistik, eller snöa in för mycket på en favorit kusk eller tränare, då får man ta ett steg tillbaka och bara gå "back to basic" och tänka bort det och börja känna efter igen.

här är min rad i kväll:

I: 1, 4,5
II: 2, 12
III: 1, Mr Picolit - Åke Svanstedt
IV: 4, 6, 8, 10, 12
V: 2, 6, 7, 10
VI: 3 Hobnob - Björn Goop

Så blev det i kväll, ska bli kul att se hur många rätt det blir, kanske alla kanske inte ett ända, men det är inte det viktigaste för mig, det är bara kul att försöka se om man läst loppen rätt.

ha det bäst!
S.


RSS 2.0